dijous, 16 d’agost del 2007

Capítol 5: Els Numantins

cedit per CAT-Patrick_Kluivert

Sant Nicolau Pistoler i els seus deixebles arribaren a la ciutat de Numància, amb una gran muralla i torres de vigilància.

La ciutat era ben petita, però el seu sistema defensiu era de tots conegut.Sant Nicolau Pistoler i els seus deixebles es van establir durant uns dies al voltant de Numància i van anar convencent la gent del voltant per atacar la fortalesa.Un bon matí, Sant Nicolau Pistoler, que havia multiplicat per deu els seus deixebles i s'havia fet l'amo de totes les possesions del voltant, els va reunir davant de la muralla i es va dirigir al líder dels numantins: Tanmateix nogensmenys... obriu la muralla!!!

El malvat Conde Fensas li contestà: A mi me hablas en cristiano!! Nicolaso!!! que mira que es feo tu nombre...Vós no coneixeu l'ilimitat poder de Sant Nicolau Pistoler... vamos, que soy muy malo!!!!

Tot seguit els deixebles de Sant Nicolau Pistoler, els que sempre l'acompanyaven i els d'aquells territoris, van començar un atac constanta la muralla numantina.La batalla fou molt dura, però al final Sant Nicolau Pistoler pogué entrar a Numància i li disparà un tret al Conde.

Davant de l'exaltació dels seus seguidors, Sant Nicolau Pistoler (Nicu pels amics) pronuncià una frase que per sempre fou recordada...."Més val tenir possesió que una gran defensa"

A partir d'aquell dia el Marqués del Rosco15, el segon a la línia successòria del Conde Fensas, es va fer càrrec de la Muralla de Numància amb alguna ajuda divina...

Segles després, s'han localitzat descendents de Rosco15 per les nostres contrades...