dilluns, 3 de setembre del 2007

Capítol 8: Achuvi Chuweicher i les cireretes

per CAT-katelonian

Aquell dia Sant Nicolau Pistoler i els deixebles es trobaven al mercat de Sant Hattrick de les Abadesses, voltats de parades amb mestresses cridaneres fent spam del seus productes.

Sabuda era per tothom de la contrada l'enemistat del carnisser Achuvi Chuweicher amb la resta del poble, ja que sempre blasfemava i incentivava la discòrdia amb els seus conciutadans.

Achuvi Chuweicher havia estat pretendent de Maripili Carxofera, però se'n desdigué a l'altar, car Maripili Carxofera en lloc de dur una toia de flors, duia un cistell ple de cireres.

El Deixeble Lleig mirava amb ulls d'enamorat el lluç de la peixateria, car li recordava la cara d'Ivan Campo. A la parada del costat, el Deixeble Esporuguit (que no tenia pebrots) s'amagava entre les bledes ja que la peixatera li havia fet un gest obscè amb el ganivet a la mà, i el tenia atemorit.

El deixeble Numantí i el seu amic Numantinià defensaven la porta del lavabo, i no deixaven que ningú entrés, llençant potents contraatacs de fems als que gosaven atacar la seva fortalesa.

El deixeble Esporuguit aprofità un moment de distracció dels mercaders i se n'anà amb un grapat de cireres sota la túnica, i un altre a la boca. En ser enxampat per Maripili Carxofera corregué en busca de la defensa del Deixeble Numantí.

Tant mala fortuna tingué el Deixeble Esporuguit que fugint de la Carxofera malcarada relliscà amb uns fems i li sortí disparat de la boca un pinyol de cirera que s'acabava de cruspir, i caigué a terra enmig d'un escampall de cireres. El pinyol, que havia fet una paràbola malvadament venjativa s’entaforà a la gola de Achuvi Chuweicher, entre la campaneta i la tràquea amb una habilitat inusual. Fou així que l’aire quedà atrapat per aquest visitant inesperat, i Achuvi Chuweicher caigué a terra i colorà la seva pell de diverses tonalitats mentre la gent cridava i s'agrupava fent rotllana intentant ajudar l'home asfixiat.

Sortosament Sant Nicolau Pistoler aparegué en escena fotent un tret de trabuc al costat de l'orella de Achuvi Chuweicher. Aquest, motivat pel ressò de la bala, cridà estrepitosament fent sortir el pinyol de la seva gola. Aixímateix, el so de la trabucada el feu quedar mut per sempre més.

El poble entusiasmat cridava les lloances de Sant Nicolau Pistoler, i enveient les cares d'alegria digué: "En veritat us dic que a aquest home mai li havien agradat les cireres, i de ben segur que a partir d'ara ja no dirà res més en contra vostra "

Dit això, la multitud es quedà muda, s'apartà una mica i observà atentament com Achuvi Chuweicher es movia frenèticament per terra amb les mans a l'orella i intentant articular algun mot que mai arribà a sortir de la seva boca. I fou així que Achuvi Chuweicher fou mut per la resta del poble.

El Deixeble Esporuguit havia pogut escapar de la persecució, però amb tants entrebancs havia perdut totes les cireres, totes menys dues, que fruit de l'atzar li havien quedat penjant de la pilila i així les havia pogut conservar. El Deixeble Esporuguit (que mai havia tingut pebrots) ara tenia cireretes, arran d'això perdé la por, i en record d'aquella fita, es convertí en el Deixeble Cireretes.